LOCATIE

Camattei bevindt zich op 8 minuutjes rijden van San Lorenzo in Campo; gesitueerd in Le Marche, ook wel bekend als De Marken in de regio midden Italië ter hoogte van de Adriatische Zee. In het noorden grenst de streek aan Emilia Romagna en de Republiek San Marino terwijl aan de westelijke zijde Toscane en Umbrië zich uitstrekken. Ten zuiden en zuid-westen liggen respectievelijk de Abruzzen en Lazio.

Het pittoreske San Lorenzo in Campo – het eerste dorpje nabij Camattei – ademt nog echt het typische landelijk Italiaans dorpssfeertje met twee bakkers en beenhouwers, een dorpscafé, een handvol restaurants en supermarktjes, een apotheek en krantenwinkel…kortom, alles wat u nodig heeft voor een onbezorgde vakantiedag of uitstapje. Op dinsdag is het trouwens elke week markt waarbij vele lokale handelaars en artisanale landbouwers hun verse waren komen verkopen. Pergola is dan weer net wat groter, op 10 minuten rijden, waar u opnieuw tal van services en een nog uitgebreider horeca-en winkelaanbod treft.

Vanuit Camattei kijkt u uit over de langgerekte bergen van de Apennijnen – van de Monte Catria tot de Monte Conero – en op een heldere dag ziet u zelfs de zee liggen. De kust bereikt u na een kleine autorit. Zo zijn er Marotta (25 min), Senigallia (35 min) en Fano (45 min).

Ook de havenstad Ancona, zowat de grootste stad in dit deel van Italië, en het stukje kust bij het rotsachtig schiereiland Conero zijn absolute aanraders. Nog een handvol hotspots zijn de veelal schilderachtige badplaatsjes zoals Portonuovo, Sirola en Numana.