LOCATIE

Ca’Mattei vind je in één van de mooiste streken van Italië. Le Marche (De Marken) of de grens/markering tussen voormalig pauselijk en koninklijk land worden soms wel eens bestempeld als Italië’s best bewaarde geheim. 

Deze streek bevindt zich strategisch tussen Toscane en Umbrië in het Westen, de Emilia Romagna in het Noorden en de Abruzzen in het Zuiden. 

Montesecco ligt op een steenworp van de Adriatische Kust en aan de uitlopers van de Apennijnen met de Monte Catria (1700m) en de Monte Acuto (1527m). Aan de Oostzijde zien we, naast een deel van de Adriatische zee, ook de Monte Conero voorbij Ancona. 

Aan de Zuid-westzijde kun je genieten van een mooi en ver panorama naar de Apenijnen. 

Hoewel zalig rustig gelegen, is het huis helemaal niet afgezonderd van de wereld. 

San Lorenzo in Campo , het dichtstbijgelegen dorpje op 8 minuten rijden, ademt nog echt die typisch landelijke dorpssfeer uit. Er zijn enkele bakkers, beenhouwers, een supermarkt, een krantenwinkel en een apotheek en … de onvermijdelijke koffiebar. Kortom, alles wat je nodig hebt voor een zorgeloze vakantie. Op dinsdag is er een wekelijkse markt waar vele lokale handelaars en artisanale landbouwers hun waren komen verkopen. 

Pergola, op tien minuten rijden, is net iets groter en hier is het aanbod dan weer wat uitgebreider. 

Vanuit Ca’Mattei bereik je na een rustige autorit van ongeveer een halfuur de Adriatische kust. 

Senigallia ( 35 min ) en Fano ( 45 min ) zijn aangename kuststadjes. 

Ook de havenstad Ancona, met aansluitend het natuurgebied van de Monte Conero met zijn rotskusten bij Portonovo, Sirolo en Numana zijn aanraders. ( 60 min ) 

Urbino ( 60 min ), de prachtige geboortestad van Raphaël en tevens universiteitsstad is een must.